Over Robert.

Because You Can’t Fix Something If You Don’t Know What Is Broken.

about robert j now

Mijn expertise omvat onder andere:

  • – Slow living
  • – Huwelijks- en relatietherapie
  • – Traumaverwerking, inclusief seksueel/lichamelijk/emotioneel misbruik
  • – Verslavingen zoals alcohol, drugs, winkelen, internet en seks

Mijn opleidingen:

  • – NLP Master Practitioner (bij Carl Buchheit Ph.D. van NLP Marin, Californië, V.S.)
  • – NLP Practitioner (bij Carl Buchheit Ph.D. van NLP Marin, Californië, V.S.)
  • – Hypnotherapie (bij Randal Churchill van Hypnotherapy Training Institute, Californië, V.S.)
  • – NLP Master Practitioner (BGL, Hoofddorp, Nederland)
  • – Spiritualiteit en NLP, Arcturus (bij Eric Schneider, Kessel, België)
  • – NLP Practitioner (BGL, Hoofddorp, Nederland)

Mijn reis . tot nu toe

Hallo, ik ben Robert-Jan Nuis, ook bekend als RJN. In de afgelopen twee decennia heb ik als expat en digitale nomade de wereld doorkruist, fascinerende avonturen beleefd en inspirerende mensen ontmoet. 

Expat leven. Mijn expat-ervaring begon op jonge leeftijd toen mijn familie verhuisde van Rotterdam naar Hamburg toen ik slechts 1 à 2 jaar oud was. Na bijna tien jaar in Nederland te hebben gewoond, verhuisden we als gezin naar Marin County, Californië, vanwege de overplaatsing van mijn vader. Hier studeerde ik af aan de middelbare school en begon mijn universitaire studie in Wyoming, VS. 

Ontwaken. Toen ik 16 was, had ik een levensveranderende ervaring die mijn kijk op het leven voorgoed veranderde. Ik besefte dat er meer was dan wat we als mensen doorgaans waarnemen en dat veel van onze gedachten en gevoelens zich in ons onderbewuste afspelen. Dit motiveerde me om dieper na te denken en een bewuster leven te leiden.

Mijn levenspad kende echter ook veel uitdagingen. Op school werd ik gepest, tot ik op mijn 16e de moed vond om voor mezelf op te komen. Alcohol- en drugsproblemen speelden een rol in mijn leven, en gedachten aan zelfmoord kwamen vaak op. Na vele ups en downs, variërend van banen in luchthavenbeveiliging tot modellenwerk en filmoptredens, besefte ik dat ik niet gelukkig was.

Het roer om. Het keerpunt kwam in 2001, toen ik op 31-jarige leeftijd mijn falende relatie beëindigde, stopte bij KLM en opnieuw begon te reizen. Tijdens een drie maanden durende reis naar India werkte ik als vrijwilliger op een school voor kansarme kinderen in Sikkim, maar helaas overleed mijn moeder aan kanker tijdens die periode.

Omscholing. Tijdens mijn reis raakte ik geïnteresseerd in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), en ik voelde dat dit de sleutel was tot mijn persoonlijke transformatie. Van 2001 tot 2004 studeerde ik NLP, psychologie, hypnotherapie, homeopathie, yoga, meditatie en meer. Hoewel ik op dat moment niet precies wist hoe ik deze kennis zou toepassen, bleek het van onschatbare waarde voor mijn persoonlijke groei.

Na deze transformatie begon ik mijn eigen weg als zelfstandige. De afgelopen 20 jaar heb ik me vooral gericht op het begeleiden van digitale nomaden en expats.

Midlife Crisis?. In 2019 werd ik ontslagen na een reorganisatie in een privékliniek in Bangkok. Terug in Nederland werd ik geconfronteerd met de complexiteit van de Covid-omstandigheden, wat betekende dat ik anderhalf jaar mijn partner niet kon zien. In deze tijd verloor ik mijn broer door zelfmoord, en een jaar later overleed ook mijn vader aan kanker.

Deze aangrijpende gebeurtenissen hebben me geleid naar een nieuwe focus op Slow Living en het begeleiden van anderen om hun eigen verlangens na te streven, los van de verwachtingen van de samenleving. Als Master NLP-coach begrijp ik hoe cruciaal het is om controle te krijgen over je gedachten en levensstijl.

Is dit de eerste dag van je nieuwe leven?