MEZ.NL

Welkom op de webpagina voor clienten van MEZ-Nederland

MAG ER ZIJN. Nederland

Ben je op zoek naar hulp via het Mag Er Zijn (MEZ-Nederland) platform? Dan ben je hier op de juiste plek. RobertJ Now en MEZ Nederland zijn in augustus 2022 een proeftraject gestart.

Als MEZ Nederland cliënt die bij Robert aanklopt voor tijdelijke hulp, kom je vaak in aanmerking voor een aantal gesprekken tegen een gereduceerd tarief, mits je aan de eisen voldoet.

Hier zijn geen (voor)oordelen! Hier mag jij er zijn, in welke vorm dan ook.

robert j now mez nederlandMijn naam is Robbert-Jan, ook wel RJ genoemd. Ik heb een bewogen leven gehad, verhuisde vaak en woonde in diverse landen, waaronder Duitsland, Nederland, Frankrijk, Amerika en sinds 2009 in Thailand, waar ik momenteel werk en woon. Voor meer informatie, klik op “Over Robert”.

Mijn jeugd was niet gemakkelijk, ik werd veel gepest op school totdat ik op mijn 16e eindelijk voor mezelf opkwam.

Ik heb te maken gehad met alcoholverslaving, drugsgebruik tot op latere leeftijd, en heb vaak aan zelfmoord gedacht. Ik heb mijn moeder verloren aan kanker toen ik 30 jaar was, en mijn broer pleegde zelfmoord 3 jaar geleden. Vorig jaar is ook mijn vader aan kanker overleden. Ik ben nu de laatste overlevende van mijn familie.

HET LEVEN IS HARD! Ik heb veel moeilijke momenten ervaren, maar het is niet zo dat ik depressief was. Ik heb ook veel mooie en liefdevolle momenten gekend, waar ik dankbaar voor ben. Maar soms kan het leven gewoon kl.te moeilijk en lijkt er geen uitweg te zijn, maar die is er wel.

Het probleem is dat je soms niet meer kunt zien waar die uitweg is.

Dan kan het helpen om met iemand anders te praten, iemand die op een nieuwe manier naar jouw leven kijkt en je helpt een uitweg te vinden… want die is er wel.

Neem vandaag nog kontakt op:

WhatsApp Robert: +66 99 1630 747

Ben jij ook anders?

In mijn jeugd werd ik vaak als koppig en eigenwijs beschouwd, simpelweg omdat ik vaak anders dacht dan anderen. Ik stelde andere vragen en gaf vaak andere antwoorden dan wat men verwachtte. Soms begreep ik zelfs de gestelde vragen niet goed en beantwoordde ik ze op basis van mijn eigen interpretatie.

Hoewel ik uitblonk in vakken zoals wiskunde en Engels omdat ik die begreep, had ik moeite met de meeste andere vakken. Later besefte ik dat mijn denkwijze afweek van die van anderen. Het onderwijssysteem probeerde me in een bepaald hokje te plaatsen, zodat ik vragen op de ‘juiste’ manier zou beantwoorden. Gelukkig is dat niet gelukt, maar het heeft me lange tijd wel frustratie en een gevoel van eenzaamheid bezorgd.

Nu, na vele jaren, begrijp ik dat ik niet achterlijk, stom of koppig ben, maar gewoon andersdenkend, en daar is niets mis mee.

Andersdenkenden zijn personen die, zoals de term al suggereert, anders denken over een of meerdere onderwerpen dan de gemiddelde persoon. Vaak worden andersdenkende individuen door anderen als apart, excentriek, vreemd, of eigenwijs bestempeld, hoewel dit niet juist is. Andersdenkenden beschikken vaak over een buitengewone intelligentie die anderen niet altijd begrijpen en daardoor soms als eigenwijs of koppig worden veroordeeld. Andersdenkenden zijn vaak pioniers en inspireren nieuwe ideeën, waardoor ze een frisse wind brengen. Grote ontdekkers, uitvinders en intelligente mensen zijn altijd andersdenkend geweest. Het vergt moed, geduld en passie van deze individuen om te leven in een wereld waar andersdenkendheid niet de norm is, maar conformiteit en ‘normaal’ als geaccepteerde standaarden worden beschouwd.

Wees excentriek, durf jezelf te zijn, denk anders!

Voel jij je ook andersdenkend?

Ervaar je soms eenzaamheid te midden van anderen?

Weet je soms niet goed welk pad je moet volgen?

Ik begrijp je!